tips en advies

voor een gezond gebit

Om gebitsslijtage en tandbederf tegen te gaan, is een goede gebitsverzorging ontzettend belangrijk. Waar bestaat een goede mondverzorging precies uit? En wat zijn de meest effectieve verzorgingstips voor een gezond en stralend gebit?

confident and fresh

for everyone
the good way

the ultimate

routine

Iedereen heeft een vaste poetsroutine, dat kan van vroeger uit zijn aangeleerd door je ouders, maar ook door je tandarts die op latere leeftijd heeft laten zien hoe je het beste kan poetsen. Wel moet je een aantal dingen weten om je mondgezondheid optimaal te houden. Om je te helpen raden wij aan om een vaste poetsroutine te volgen.

volg deze simpele

4 stappen

Poets 's ochtends en 's avonds

Gebruik daarbij een doperwt aan tandpasta. Meer is echt niet nodig, al doen de meeste reclames je dat wel geloven.

Drink 2 liter water

Dit is goed voor je mond en voor je gezondheid. Je reiniigt je mond, het water helpt bij het afvoeren van affalstoffen en voorkomt een hongerig gevoel.

Dagelijks ragen, flossen of stoken

Eerst de onderkant en dan de bovenkant van je gebit. Zo voorkom je dat bacterien zich nestelen tussen de tanden en voorkom je gaatjes.

Vervang op tijd je borstelkopje

Je tandenborstel slijt nu eenmaal. Om de twee maanden een nieuw borsteltje is aangeraden door tandartsen en door ons.

start freshhhhhh

Poetstechniek

Tanden poetsen is belangrijk voor de gezondheid van je gebit. Maar ook is het belangrijk dat je de juiste poetstechniek gebruikt. Bij het sonisch poetsen met een Boombrush is het belangrijk dat je ongeveer dezelfde beweging te maken als met een normale handtandenborstel. Het verschil hierbij is dat je dit een stuk rustiger kunt doen, en daarmee een beter resultaat bereikt. Hieronder vind je nog een aantal andere poetstips om jouw techniek te verbeteren.

Periodieke controle

Bezoek regelmatig de tandarts en/of mondhygiënist om tandheelkundige problemen te voorkomen. Een goede mondhygiëne is van groot belang voor de gezondheid van je tanden, je tandvlees en je algemene gezondheid. Door voldoende aandacht te besteden aan je gebit voorkom je gebitsproblemen en tandvleesaandoeningen.