veelgestelde

vragen

Waar kunnen we je mee helpen?

Algemene vragen

 • Waar kan ik mijn emailadres wijzigen?

  Dit kan heel eenvoudig door een bericht te sturen naar onze klantenservice. Zij zullen dit dan voor je aanpassen in je account.

 • Waarom zou ik voor Boombrush kiezen?

  Je mondgezondheid is belangrijk voor jou en daarom ook voor ons. Bij persoonlijke kwestie als de hygiëne van je mond hoort een persoonlijke benadering. Met Boombrush heb je zowel een goede service als een sterk product. Boombrush is ontwikkeld door een team van experts, om te garanderen dat wij niets minder dan perfecte kwaliteit leveren.

 • Wat is verschil tussen sonisch en elektrisch poetsen?

  The brush is een sonische tandenborstel. Sonische tandenborstels vibreren tussen de 30.000 en 40.000 keer per minuut! Hierdoor kan een sonische tandenborstel poetsen op plekken waar een normale of gewone elektrische tandenborstel dat niet kan. De hoge vibraties zorgen dat tandpasta, speeksel en water tussen de tanden en onder het tandvlees kunnen komen.

Boompaste

 • Bevat the paste microplastics?

  the paste bevat inderdaad geen microplastics. De gebruikte PEG-8-verbinding is namelijk een in water oplosbaar polymeer en is daarbij geen plastic. Kortom: je kunt gewoon plasticvrij poetsen met the paste!

 • Is de tube van the paste recyclebaar?

  Jazeker! Deze kun je, net als je borstelkopjes, terug sturen naar ons. Dan gaat onze recyclepartner ermee aan de slag om het een goede nieuwe bestemming te geven.

 • Is the paste BPA vrij?

  Zeker! De gebruikte PEG-8-verbinding is namelijk een in water oplosbaar polymeer en is daarbij geen plastic. Daarom bevat the paste geen BPA of andere microplastics Kortom: je kunt gewoon plasticvrij poetsen met the paste!

 • Waarom hebben jullie geen tandpasta tabletten?

  Deze hebben wij (nog) niet. Vaak wordt er voor tabletten gekozen vanuit duurzaamheids oogpunt. Gelukkig is onze paste 100% recyclebaar, dus kun je hier gewoon duurzaam mee poetsen.

 • Waarom kan ik geen losse tube bestellen?

  Dat bieden wij alleen aan in de vorm van een Repeat-abbonement. Hier hebben wij bewust voor gekozen aangezien het niet duurzaam is om een losse tube tandpasta te versturen. Vandaar dat wij deze leveren in 4-packs, dat scheelt drie keer uitstoot. Mocht je the paste uit willen proberen kun je deze eenmalig toevoegen aan je Repeat.

 • Waarom zit er fluoride in the paste ?

  Fluoride beschermt je tanden en maakt het glazuur steviger. Dit komt omdat fluoride ervoor zorgt dat het glazuur van de tanden tegen een lagere pH-waarde kan, waardoor het glazuur minder snel in oplossing kan gaan. Hierdoor verklein je dus de kans op bederf en het ontwikkelen van gaatjes.

Bekijk alles

De Boombrush

 • Is de Boombrush waterdicht?

  Jazeker! De borstel is IPX7 gecertificeerd en daarmee dus waterdicht. Dit betekent dat hij maximaal 30 minuten lang 1 meter onder water kan zijn zonder kapot te gaan. Je kunt hem dus ook onder de douche gebruiken.

 • Wat maakt de Boombrush uniek?

  De Boombrush is een goed industrieel ontwerp en heeft een ongekende batterijduur van maar liefst 90 dagen, wat hem uitermate geschikt maakt om ook mee op reis te nemen. De borstel onthoudt je persoonlijke vibratie voorkeuren en je kunt een op maat gemaakt Repeat-abonnement afsluiten voor het ontvangen van verse borstelkopjes. In combinatie met dit abonnement heb je levenslange garantie en daarom schaf je maar één keer een Boombrush aan. Daarnaast worden alle borstelkopjes ook nog eens gerecycled.

 • Hoe kan ik de verschillende poetsstanden selecteren?

  Door de knop waarmee je de borstel aan zet kort in te drukken kun je van poetsstand veranderen. Als je de timer is afgelopen onthoudt de Boombrush je laatst gekozen stand. Dan kun je gelijk in jouw favoriet poetsen!

 • Hoe kan ik mijn Boombrush ergens netjes mee naartoe nemen?

  Op het moment zijn wij hard bezig om een travel case te ontwikkelen en we zullen het je laten weten als deze klaar is! Voor nu zou je de Boombrush gewoon in je toilettas kunnen bewaren. Let op: vergeet niet het borstelkopje van je Boombrush af te halen. Door het heen en weer gaan van bagage zou deze namelijk af kunnen breken en dat is zonde! Je zou deze apart in bijvoorbeeld een plastic zakje kunnen doen voor de hygiene.

 • Hoe weet ik wanneer ik de Boombrush moet opladen?

  Als de BOOMBRUSH bijna leeg is zal het lampje op de borstel rood kleuren. Zo weet je dat het tijd is om hem op te laden! Je kunt hem dan nog wel eventjes gebruiken.

 • Hoe werkt het 60 dagen gratis uitproberen?

  De meeste mensen moeten even wennen aan sonisch poetsen. Daarom mag je bij ons de tandenborstel 60 dagen gratis uitproberen. Als je binnen deze periode de tandenborstel naar ons terugstuurt, zetten wij je Repeat stop en krijg je gewoon je geld terug.

 • Ik ben mijn oplaadsnoer kwijt, wat nu?

  Geen paniek! Via de winkel is het gewoon mogelijk om weer een nieuwe te bestellen. Voor een losse bestelling moeten we wel verzendkosten rekenen. Je ontvangt het nieuwe kabeltje dan per post binnen 3 tot 4 werkdagen.

 • Is de Boombrush ook geschikt voor kinderen?

  Absoluut! Sonische tandenborstels kunnen ook goed gebruikt worden voor het melkgebit. Kinderen onder de 10 jaar kunnen de trillingen wel als heftig ervaren. Daarom werken wij nu ook aan een kinderborstel. Wil je graag op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 • Kan ik Boombrush gebruiken onder de douche?

  Dat kan zeker! De borstel is IPX7 waterdicht. Dit betekent dat hij gekeurd is en hij maximaal 30 minuten lang 1 meter onder water kan zijn zonder kapot te gaan. Je kunt hem dus prima meenemen onder de douche.

 • Kan ik de Boombrush als hij aankomt meteen gebruiken?

  Jazeker! Je kunt de Boombrush direct gebruiken als je hem ontvangt. De borstel is ongeveer 70% opgeladen bij aankomst en daarom is er een grote kans dat hij het de eerste keer niet meteen 90 dagen volhoudt.

 • Mijn Boombrush is kapot, wat nu?

  Ook al komt het weinig voor, het gebeurt soms dat the brush kapot gaat. Dat is natuurlijk heel vervelend. Natuurlijk moet je wel kunnen blijven poetsen met Boombrush, dus heb je snel een nieuwe nodig. Mocht je een defecte brush hebben, kan je contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan gewoon via whatsapp! Wij zorgen dan dat je zo snel mogelijk weer een borstel van ons ontvangt!

 • Waarom verkopen jullie geen bamboe opzetborstels?

  Dit is een heel bewuste keuze! Bamboe is namelijk minder hygiënisch aangezien het vocht en dus de bacteriën vast kan houden. Daarnaast bevatten zulke bamboe kopjes vaak alsnog een gedeelte plastic. Onze keuze is dan ook om de huidige kopjes van plastic te blijven gebruiken en onze klanten de mogelijkheid geven om de gebruikte kopjes naar ons terug te sturen zodat wij dit kunnen recyclen en zo gezamenlijk ons plastic afval te verminderen!

 • Waarom zit er geen oplaadblok bij mijn oplaadsnoer?

  De Boombrush hoeft maar eens in de 3 maanden opgeladen te worden. Met het meegeleverde oplaadsnoer kun je hem in iedere USB poort steken. Zo kan je hem opladen aan bijvoorbeeld je laptop, of je telefoon lader zelf. Daarnaast is het constant opladen via bijvoorbeeld een oplaadblok niet goed voor de (levens)duur van de batterij.

 • Waarom zou ik voor Boombrush kiezen?

  Je mondgezondheid is belangrijk voor jou en daarom ook voor ons. Bij persoonlijke kwestie als de hygiëne van je mond hoort een persoonlijke benadering. Met Boombrush heb je zowel een goede service als een sterk product. Boombrush is ontwikkeld door een team van experts, om te garanderen dat wij niets minder dan perfecte kwaliteit leveren.

 • Wat is de levertijd van the brush?

  Als je voor 21:00 bestelt, wordt de bestelling dezelfde dag nog verstuurd. Wij versturen vanuit Nederland en de levertijd naar Duitsland is ongeveer 3-4 werkdagen.

Bekijk alles

Repeat

 • Wat is Repeat en hoe werkt het?

  Met de Repeat sturen wij jou elke 4, 8 of 12 weken een nieuwe opzetborstel toe. Zo heb je altijd op tijd een frisse borstel en kun je het maximale uit je tandenborstel halen. Je kunt je Repeat op elk moment aanpassen, pauzeren of stopzetten in je Boombrush account. Daarnaast heb je met een Repeat plan levenslange garantie op je Boombrush.

 • Kan ik op ieder moment mijn Repeat aanpassen?

  Ja natuurlijk! Let wel op dat je de Repeat optie ten minste 24 uur voor de volgende bestelling stopzet of pauzeert, anders kunnen we de verzending niet meer annuleren en wordt deze in rekening gebracht en verstuurd. Wij zullen je tegen die tijd nog een mail sturen ter herinnering.

 • Wanneer wordt mijn Repeat afgeschreven?

  Zodra wij je hebben gemaild over het verwerken van een betaling, Zijn de doorlooptijden als volgt:

  1. Ideal: De betaling is direct bij ons binnen, wij gaan direct aan de slag
  2. Paypal: wij geven opdracht aan de bank, na onze opdracht is de betaling is direct bij ons binnen, we gaan direct aan de slag
  3. Credit card: wij geven opdracht aan de bank , na onze opdracht is de betaling is direct bij ons binnen, we gaan direct aan de slag
  4. SEPA Automatische Incasso: wij geven opdracht aan de bank, deze incasseert binnen 2 werkdagen de betaling, daarna duurt het nog ongeveer 24 uur voor we je betaling binnen hebben. We gaan wel vast aan de slag wanneer we opdracht hebben gegeven.
  5. Sofort Sepa: wij geven opdracht aan de bank, deze incasseert binnen 5 werkdagen de betaling, daarna duurt het nog ongeveer 24 uur voor we je betaling binnen hebben. We gaan wel vast aan de slag wanneer we opdracht hebben gegeven.

 • Hoe kan ik mijn Repeat uitbreiden?

  Wat leuk dat je de Repeat wilt uitbreiden! Dit kun je eenvoudig doen in je account op onze website. Hier kun je ook de hardheid van je borsteltje(s) aanpassen. Mocht je hier niet uitkomen helpt onze klantenservice je natuurlijk graag!

 • Hoe vaak wordt er aangeraden om mijn borsteltje te vervangen?

  Onze experts raden aan deze om de 2 à 3 maanden te vervangen. Wanneer opzetborstels regelmatig worden gebruikt, kunnen de borstelharen van je opzetborstel of tandenborstel verslijten waardoor ze je tanden minder effectief reinigen. Uit klinisch onderzoek blijkt ook dat een nieuwe opzetborstel meer plaque verwijdert dan een gebruikte opzetborstel.

 • Kan ik zelf kiezen hoe vaak ik mijn Repeat krijg?

  Dat kan! Via je Boombrush account kun je aangeven hoe vaak je een Repeat wilt krijgen. Deze staat standaard op één keer per drie maanden, maar dit kun je ook veranderen naar eens per twee maanden of eens per maand.

Bekijk alles

Garantie

 • Heb ik garantie op mijn brush?

  Met BOOMBRUSH Repeat heb je levenslange garantie op jouw BOOMBRUSH! Als je borstel het, wanneer dan ook, minder dan perfect doet krijg je van ons een nieuwe! Wanneer je geen Repeat plan hebt, geven we nog steeds 2 jaar fabrieksgarantie.

 • Mijn Boombrush is kapot, wat nu?

  Ook al komt het weinig voor, het gebeurt soms dat the brush kapot gaat. Dat is natuurlijk heel vervelend. Natuurlijk moet je wel kunnen blijven poetsen met Boombrush, dus heb je snel een nieuwe nodig. Mocht je een defecte brush hebben, kan je contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan gewoon via whatsapp! Wij zorgen dan dat je zo snel mogelijk weer een borstel van ons ontvangt!

 • Wanneer valt mijn brush niet onder de garantie?

  Er zijn natuurlijk ook situaties waarin je brush niet onder onze garantie valt. Wil jij weten of jou (mogelijk) defecte brush onder de garantie valt? Lees dan hier

Onderhoud

 • Hoe verwissel ik mijn borstelkopje?

  Tijd om je borstelkopje te verwisselen? Let op dat je je oude borstelkopje loshaalt met een rechte beweging in plaats van een draaiende beweging. Wanneer je het borstelkopje eraf haalt met een draaiende beweging is de kans groot dat het pinnetje verdraaid wordt. Dat kan ervoor zorgen dat het pinnetje niet meer op de goede plaats zit waardoor de trillingen van de borstel afnemen. Let er ook op dat tijdens het plaatsen van het nieuwe borstelkopje je het kopje recht uitlijnt met de knop en de symbolen aan de voorkant. Doe je dit niet werken de trillingen niet meer zoals het hoort.

 • Hoe houd ik mijn borstel schoon?

  Naast het schoonhouden van het contactoppervlak met het borstelkopje is het belangrijk om de knop na gebruik goed te drogen en resten te verwijderen. Vergeet ook niet om de borstel te bewaren op een goed geventileerde en niet te vochtige plek zodat de borstel goed kan drogen en zodat er geen kalk bij de borstel blijft hangen. Wanneer kalk zich ophoopt rondom de knop, verliest deze zijn functie. Wat er vervolgens kan gebeuren, is dat je de borstel met de aan/uit knop niet meer goed kunt bedienen. Zorg dus dat je de knop goed schoon houdt.

 • Hoe vaak moet ik mijn borstel schoonmaken?

  Wil jij ervoor zorgen dat jouw Boombrush optimaal blijft trillen? Probeer dan eenmaal per twee weken het tussenstuk tussen de houder en het borstelkopje schoon te maken. Door dit goed te onderhouden voorkom je dat zich tandpasta resten en kalk ophopen en het borstelkopje niet meer goed aansluit op de pin die de trillingen doorzet naar het kopje. Doe dit door het kopje op de juiste wijze los te halen van de body, vervolgens kun je met water al het vuil goed weghalen. Droog tenslotte alles goed af en zet het kopje weer terug op de body.

 • Hoe vaak moet ik de borstel opladen?

  De Boombrush heeft een duurzame batterij van maar liefst 90 dagen. Wanneer de batterij bijna leeg is zal het lampje onderaan de borstel rood gaan branden. Meestal kun je hem dan nog een paar dagen gebruiken. Het moment dat de borstel het signaal afgeeft dat hij bijna leeg is, dient dit als teken dat je de borstel op moet laden. Dit is misschien anders dan je gewend was bij je vorige elektrische of sonische borstel. Deze zette je wellicht iedere dag terug op het oplaadstation. Door de accu enkel op te laden wanneer hij (bijna) volledig leeg is behoudt deze zijn kwaliteit. Door hem vaker op te laden dan nodig kunnen er sneller defecten ontstaan.

 • Moet ik duwen tijdens het poetsen?

  Heb je het idee dat je tanden schoner worden wanneer je veel kracht achter de borstel zet? Dat is niet zo! De 40.000 vibraties van de Boombrush zorgen voor voldoende kracht om jouw tanden schoon te houden. Mits je natuurlijk je borstelkopje op tijd vervangt. Wanneer je te lang door poetst met hetzelfde borstelkopje en/of te hard duwt tijdens het poetsen gaat de kwaliteit van het kopje sneller achteruit. Vertrouw dus op de kracht van het poetsen en laat de Boombrush het werk doen!

 • Waar bewaar ik mijn boombrush?

  Het klinkt logisch, maar het laten vallen gebeurt sneller dan je denkt. Zet je Boombrush stevig neer om valgevaar te voorkomen. Doordat je de Boombrush maar 4 keer per jaar hoeft op te laden, hebben wij een oplaadstation weggelaten. Zorg er dus voor dat je de borstel op een stevige ondergrond neerzet. Heeft jouw wastafel deze ruimte niet? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een stijlvolle badkamer organizer. Zorg er wel voor dat de Boombrush in een goed geventileerde ruimte bewaard.

Bekijk alles

4-Packs

 • Hoe vaak wordt er aangeraden om mijn borsteltje te vervangen?

  Onze experts raden aan deze om de 2 à 3 maanden te vervangen. Wanneer opzetborstels regelmatig worden gebruikt, kunnen de borstelharen van je opzetborstel of tandenborstel verslijten waardoor ze je tanden minder effectief reinigen. Uit klinisch onderzoek blijkt ook dat een nieuwe opzetborstel meer plaque verwijdert dan een gebruikte opzetborstel.

 • Waarom verkopen jullie geen bamboe opzetborstels?

  Dit is een heel bewuste keuze! Bamboe is namelijk minder hygiënisch aangezien het vocht en dus de bacteriën vast kan houden. Daarnaast bevatten zulke bamboe kopjes vaak alsnog een gedeelte plastic. Onze keuze is dan ook om de huidige kopjes van plastic te blijven gebruiken en onze klanten de mogelijkheid geven om de gebruikte kopjes naar ons terug te sturen zodat wij dit kunnen recyclen en zo gezamenlijk ons plastic afval te verminderen!

 • Wat is het verschil tussen de soft- en regularborsteltjes?

  Het grootste vershil is natuurlijk de hardheid van borstels. De haren van de soft borsteltjes zijn iets zachter en dus meer geschikt voor als je een gevoelig(er) gebit hebt.

Levering en retourneren

 • Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

  Als je een brush koopt, krijg je van ons een bevestigingsmail en daarin staat ook een link naar een Track&Trace code. Via deze code kun je hem gemakkelijk volgen.

  Andere bestellingen worden via de post verzonden. Deze kun je volgen via de PostNL app. Dan weet je als deze er bijna is.

 • Hoe lang kan ik de Boombrush uitproberen?

  Deze kun je 60 dagen gratis uitproberen! Mocht het toch niet zijn wat je ervan verwachtte, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je dan verder met je retour.

 • Ik wil graag mijn brush terugsturen. Hoe moet ik dat doen?

  Je kunt voor uitgebreide informatie hierover onze retourneringsvoorwaarden bekijken. Als je zeker bent van je keuze, neem dan contact op met onze klantenservice. Daar kunnen we je verder helpen om je retour aan te melden. Omdat wij het borstelkopje niet kunnen hergebruiken, storten we het aankoopbedrag van €6 hiervan niet terug.

 • Moet ik betalen voor de verzending?

  Als je een brush koopt, verzenden wij deze gratis! Ook voor een Repeat hoeft je geen verzendkosten te betalen. Voor losse producten zoals kabeltjes en borstelkopjes rekenen wij €2,00 verzendkosten, mits het totaalbedrag onder de 40 euro blijft.

 • Wat is de levertijd van the brush?

  Als je voor 21:00 bestelt, wordt de bestelling dezelfde dag nog verstuurd. Wij versturen vanuit Nederland en de levertijd naar Duitsland is ongeveer 3-4 werkdagen.

Bekijk alles

Brush heads

 • Hoe werkt het 60 dagen gratis uitproberen?

  De meeste mensen moeten even wennen aan sonisch poetsen. Daarom mag je bij ons de tandenborstel 60 dagen gratis uitproberen. Als je binnen deze periode de tandenborstel naar ons terugstuurt, zetten wij je Repeat stop en krijg je gewoon je geld terug.

 • Waarom verkopen jullie geen bamboe opzetborstels?

  Dit is een heel bewuste keuze! Bamboe is namelijk minder hygiënisch aangezien het vocht en dus de bacteriën vast kan houden. Daarnaast bevatten zulke bamboe kopjes vaak alsnog een gedeelte plastic. Onze keuze is dan ook om de huidige kopjes van plastic te blijven gebruiken en onze klanten de mogelijkheid geven om de gebruikte kopjes naar ons terug te sturen zodat wij dit kunnen recyclen en zo gezamenlijk ons plastic afval te verminderen!

 • Wat als ik meerdere borstel kopjes per keer wil bij een Repeat?

  Dit kan natuurlijk! Je kan gewoon een extra opzetborstel/paste toevoegen aan je Repeat. Dit kun je doen in je Boombrush account. Hier kun je ook de frequentie van je Repeat aanpassen.

 • Wat is het verschil tussen de soft- en regularborsteltjes?

  Het grootste vershil is natuurlijk de hardheid van borstels. De haren van de soft borsteltjes zijn iets zachter en dus meer geschikt voor als je een gevoelig(er) gebit hebt.

De travelcase

 • Hoe sluit je de travelcase?

  De travelcase is voorzien van een magneetsluiting en sluit je dus door de klep naar beneden te doen. De magneet is sterk genoeg om de klep op zijn plek te houden.

 • Is de travelcase ook verkrijgbaar in andere kleuren?

  Op dit moment is hij alleen verkrijgbaar in het groen, maar als de case goed aanslaat kunnen we zeker meerdere kleuren introduceren. Heb je een suggestie? Laat het ons weten via de klantenservice :)

 • Is de travelcase vlekbestending?

  Omdat de travelcase waterbestendig is kun je hem gemakkelijk afdoen met een doekje en goed schoonhouden zodat jouw Boombrush altijd weer in een frisse travelcase terechtkomt :)

 • Is de travelcase waterbestendig?

  Jazeker, het materiaal van de travelcase is behandeld en daardoor waterafstotend.

 • Van welk materiaal is de travelcase gemaakt?

  De travelcase is gemaakt van vegan leer en gaat daarom lang mee en is waterdicht zodat de case jouw Boombrush goed beschermd.

 • Wat past er allemaal in de travelcase?

  De travelcase is geschikt voor jouw Boombrush en 1 borstelkopje maar als je op reis gaat kun je er in totaal 2 borstelkopjes en de charging cable bij stoppen. Zo ben je altijd goed voorbereid!

Bekijk alles