Back to blog overview

Waarom wij niet deelnemen aan Black Friday

Op een stralende dag in juni, bij Boombrush, begonnen we te praten over Black Friday. Black Friday is dé gebeurtenis in de wereld van online winkelen, waar merken zoals de onze worden aangemoedigd om uit te pakken met verbluffende kortingen en aanbiedingen. Maar eerlijk gezegd, voelde dat niet helemaal goed voor ons...

Misschien vraag je je af waarom we hier al in juni over praten. Nou, dat is omdat er veel voorbereiding bij komt kijken: inkopen doen, advertenties maken, deals sluiten en ervoor zorgen dat we de beste kortingen kunnen bieden. En dat is precies waar ons verhaal begint.

Wat is Black Friday?

Black Friday zet aan tot impulsieve aankopen en overconsumptie. Mensen kopen dingen die ze eigenlijk niet nodig hebben, voor prijzen waar ondernemers nauwelijks van kunnen leven. Die prijsdruk heeft ook gevolgen voor leveranciers, producenten, logistieke partners fabrieksmedewerkers en zo voort. 

Dat betekent wel dat we de klant naar de concurrent zien vertrekken, die wel bereid is mee te gaan in de gekte. Een duivels dilemma dus voor onze enthousiaste scale-up. Boombrush is je laatste tandenborstel ooit, door zijn levenslange garantie en unieke recycleprogramma koop je een product dat elke dag een stapje beter wordt in klimaatneutraal produceren van de spullen die je dagelijks gebruikt. 

Onze missie, the good way

Bij Boombrush willen we jou elke dag een fris en positief gevoel geven, op een buitengewone manier. We waarderen elke klant en willen zaken doen op een manier die goed voelt.

  1. We maken doordachte keuzes, keuzes die goed voelen
  2. We werken uitsluitend samen met duurzame en sociaal verantwoorde partners en fabrikanten
  3. We zetten ons in voor het opruimen en recyclen van de rommel die we veroorzaken.
  4. We streven naar een prachtige wereld, niet alleen voor onszelf, maar ook voor toekomstige generaties.

Ons alternatief: Green Friday

Zoals je ziet, past Black Friday niet bij onze missie, daarom hebben we een alternatief: Green Friday. Tijdens Black Friday / Cyber Monday willen we er zijn als je tandenborstel aan vervanging toe is, zonder overconsumptie aan te moedigen.

Hoe ziet Green Friday bij Boombrush eruit?

Wij geloven in bewust en duurzaam consumeren. Tijdens Green Friday geven we je daarom de kans om je oude tandenborstel in te ruilen voor een Boombrush met korting. Wij recyclen je oude tandenborstel en bieden levenslange garantie op je Boombrush. 

Waarom dan wel een Boombrush?

Omdat het jouw laatste tandenborstel ooit is! Onze batterij gaat 90 dagen mee, waardoor je hem veel minder vaak hoeft op te laden. En als er ooit iets mee gebeurt, repareren of vervangen we hem kosteloos. Je gebruikte borstelkopjes recyclen we kosteloos met ons unieke recycleprogramma. Doe mee aan Green Friday en maak een bewuste en duurzame keuze. Het is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet! Sluit je aan bij de Green Friday-revolutie!