Terug naar blogoverzicht

Zo verzorg jij je Boombrush

Wij beloven dat de Boombrush jouw laatste tandenborstel ooit is, maar dan dien je hem natuurlijk wel goed te verzorgen. Heb jij een Boombrush in huis en wil jij tips hoe je hem het beste kunt onderhouden? Wij leren het je in dit blog!

Pas op bij het verwisselen van je borstelkopje

Tijd om je borstelkopje te verwisselen? Let op dat je je oude borstelkopje loshaalt met een rechte beweging in plaats van een draaiende beweging. Wanneer je het borstelkopje eraf haalt met een draaiende beweging is de kans groot dat het pinnetje verdraaid wordt. Dat kan ervoor zorgen dat het pinnetje niet meer op de goede plaats zit waardoor de trillingen van de borstel afnemen. Let er ook op dat tijdens het plaatsen van het nieuwe borstelkopje je het kopje recht uitlijnt met de knop en de symbolen aan de voorkant. Doe je dit niet werken de trillingen niet meer zoals het hoort.

Voorkom kalk rondom de knop

Naast het schoonhouden van het contactoppervlak met het borstelkopje is het belangrijk om de knop na gebruik goed te drogen en resten te verwijderen. Wanneer kalk zich ophoopt rondom de knop, verliest deze zijn functie. Wat er vervolgens kan gebeuren, is dat je de borstel met de aan/uit knop niet meer goed kunt bedienen. Zorg dus dat je de knop goed schoon houdt.

Duw niet te hard tijdens het poetsen

Heb je het idee dat je tanden schoner worden wanneer je veel kracht achter de borstel zet? Dat is niet zo! De 40.000 vibraties van de Boombrush zorgen voor voldoende kracht om jouw tanden schoon te houden. Mits je natuurlijk je borstelkopje op tijd vervangt. Wanneer je te lang door poetst met hetzelfde borstelkopje en/of te hard duwt tijdens het poetsen gaat de kwaliteit van het kopje sneller achteruit. Vertrouw dus op de kracht van het poetsen en laat de Boombrush het werk doen!

Houd de houder goed schoon

Wil jij ervoor zorgen dat jouw Boombrush optimaal blijft trillen? Maak dan eenmaal per twee weken het tussenstuk tussen de houder en het borstelkopje schoon. Door dit goed te onderhouden voorkom je dat zich tandpasta resten en kalk ophopen en het borstelkopje niet meer goed aansluit op de pin die de trillingen doorzet naar het kopje. Doe dit door het kopje op de juiste wijze los te halen van de body, vervolgens kun je met water al het vuil goed weghalen. Droog tenslotte alles goed af en zet het kopje weer terug op de body.

Laad hem enkel op indien nodig

De Boombrush heeft een duurzame batterij van maar liefst 90 dagen. Wanneer de batterij bijna leeg is zal het lampje onderaan de borstel rood gaan branden. Meestal kun je hem dan nog een paar dagen gebruiken. Het moment dat de borstel het signaal afgeeft dat hij bijna leeg is, dient dit als teken dat je de borstel op moet laden. Dit is misschien anders dan je gewend was bij je vorige elektrische of sonische borstel. Deze zette je wellicht iedere dag terug op het oplaadstation. Door de accu enkel op te laden wanneer hij (bijna) volledig leeg is behoudt deze zijn kwaliteit. Door hem vaker op te laden dan nodig kunnen er sneller defecten ontstaan. Zorg ervoor dat de laadpoort droog is en vrij van stof voordat je begint met opladen. Dit kun je heel simpel doen door even te blazen. Het klinkt misschien logisch, maar we wilde het toch graag nog even benadrukken. 

Laat hem niet vallen

Het klinkt logisch, maar het gebeurt sneller dan je denkt. Zet je Boombrush stevig neer om valgevaar te voorkomen. Doordat je de Boombrush maar vier keer per jaar hoeft op te laden, hebben wij een oplaadstation weggelaten. Zorg er dus voor dat je de borstel op een stevige ondergrond neerzet. Heeft jouw wastafel deze ruimte niet? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een stijlvolle badkamer organizer. Zorg er wel voor dat de Boombrush in een goed geventileerde ruimte bewaart.

 

Door het toepassen van deze tips, zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk van je Boombrush kan genieten. Mocht je Boombrush, ondanks het toepassen van deze tips, het niet meer naar behoren doen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zullen zo snel mogelijk zorgen dat je weer met Boombrush kan poetsen.

Poets verstandig!