Terug naar blogoverzicht

Wat is sonisch tandenpoetsen?

In het afgelopen decennium is er een nieuwe soort tandenpoetsen geïntroduceerd, het sonisch tandenpoetsen. Maar wat is dit nu eigenlijk? En hoe verschilt het van normaal elektrisch? Een sonische tandenborstel produceert trillingen tijdens het tandenpoetsen, waardoor de tandenborstel automatisch de juiste beweging maakt in een hoge frequentie. Een sonische tandenborstel staat er hierbij om bekend dat deze meer tandplak verwijderd als je je tanden minimaal 2 keer per dag 2 minuten poetst. Ook wordt met het sonisch poetsen goede vloeistofdynamica gestimuleerd waardoor de tandpasta dieper tussen je tanden dringt waardoor niet alleen het tandplak op de tanden en kiezen maar ook daartussen wordt verwijderd.

Vorm van een sonische tandenborstel

De vorm van het kopje van een sonische tandenborstel lijkt op die van een gewone handtandenborstel. Door het grote oppervlak kun je op hetzelfde moment meerdere tanden en kiezen tegelijk poetsen waardoor de kans dat je iets overslaat kleiner is. Zo zorgt de vorm van de borstel voor een optimaal resultaat. In de borstelkop zitten geen bewegende delen. Het kopje van de BOOMBRUSH bevat daarnaast superzachte borstelharen die zorgen voor een nog beter resultaat!

De verschillen tussen elektrisch en sonisch poetsen

Naast sonisch poetsen is er nog een andere mogelijkheid, namelijk oscillerend poetsen. Bij oscillerende tandenborstels wordt gebruik gemaakt van een ronde, roterende borstelkop. Dit is ook gelijk een van de grootste verschillen tussen een elektrische en een sonische tandenborstel. Door de vele vibraties van een sonische tandenborstel maakt deze veel intensiever schoon dan wanneer je een roterende tandenborstel gebruikt. Zo ligt bij elektrische (oscillerende) borstel het RMP (rotations per minute) rond de 8.000 terwijl het het gemiddelde VMP (vibrations per minute) bij een sonische borstel wel tot de 40.000 VMP kan komen!
Naast het aantal vibraties is er nog een ander groot voordeel aan het sonisch tandenpoetsen. De tandenborstel maakt namelijk een stuk minder geluid dan een elektrische tandenborstel. Zo kun je gewoon rustig ‘s morgens je tanden poetsen zonder dat het hele huis hiervan mee kan genieten. Omdat dit een hele andere beleving is zal het even wennen zijn om te poetsen met de sonische borstel maar uiteindelijk wil je niet meer anders!

Voordelen van de BOOMBRUSH sonische tandenborstel

Sinds de opkomst van de sonische tandenborstel zijn er veel verschillende soorten op de markt. Deze verschillende soorten komen met verschillende kwaliteiten. Een van de voordelen van de BOOMBRUSH sonische tandenborstel is het aantal vibraties. Deze is met 40.000 vibraties per minuut een van de hoogste in zijn klasse. Hoe meer vibraties, hoe beter het verwijderen van tandsteen, tandplak en hoe kleiner het risico op verkleuring. Ook hoef je deBOOMBRUSH borstel dankzij de goede accu maar 1 keer in de 90 dagen op te laden. Je kunt hem dus makkelijk meenemen op reis.