Terug naar blogoverzicht

Volg jouw Repeat!

Wist jij al dat je jouw Repeat kan volgen via de PostNL app? Je ontvangt een melding in de app op je telefoon wanneer je Repeat naar je onderweg is. Download ‘m nu!

 

Wat is partijenpost?

Partijen- en pakketpost, hier zitten nogal wat verschillen in wat jij wellicht nog niet wist, maar wat onwijs handig is! Partijenpost is post wat samen wordt gebundeld, omdat het post van dezelfde omvang bevat. Al deze poststukken worden verzameld en tegelijkertijd aan PostNL overgedragen. PostNL verdeelt ze over de postbodes die het bij jou in de brievenbus afleveren. 

Bezorging

Zodra jouw Repeat klaar is voor verzending, geven we deze binnen enkele dagen mee aan de postbode. Omdat het dus met behulp van de postbode bezorgd wordt, kan dit soms iets langer duren dan bij pakketpost. Vaak zit er tussen het verzenden en het daadwerkelijk bezorgen van jouw poststuk ongeveer 72 uur. Wij verzenden onze partijenpost meestal op dinsdag. 

Waarom partijenpost?

De reden dat wij voor de verzending van jouw Repeat gebruik maken van partijenpost is dat het allereerst een stuk duurzamer is. Het verzenden van pakketpost zal gebeuren door de bekende bezorgbusjes. Terwijl partijenpost met de postbezorger op de fiets meegaat! Daarnaast is partijenpost een stuk voordeliger omdat het gebundeld wordt verzonden. Zo houden we jouw repeat samen betaalbaar. Wanneer we in een keer veel post verzenden, betalen we een lagere prijs per stuk, dan voor een enkele brief of pakket.

Post NL app

Als Nederlandse klant kun je de Repeat volgen via de PostNL app. Je ontvangt een melding in de app op je telefoon wanneer jouw Repeat is gesorteerd en naar je onderweg is. Daarnaast krijg je in de ochtend van de dag waarop je hem ontvangt nogmaals een melding dat je de Repeat diezelfde dag nog kan verwachten. Ondanks dat partijenpost dus niet verzonden wordt met Track & Trace is dit een handige uitkomst om te weten waar je Repeat ongeveer is. Lees meer of download de app gelijk!

Wanneer ontvang ik mijn Repeat?

Zodra jouw bestelling is bevestigd en betaald gaan we er gelijk mee aan de slag. De eerstvolgende dinsdag na jou betaling, geven we je Repeat mee aan de post. Vervolgens kan je deze de opvolgende donderdag of vrijdag in je brievenbus verwachten.

Woont u niet in Nederland? 
Buiten Nederland duurt het proces wat langer. Binnen de EU (bijvoorbeeld Duitsland en Spanje), duurt de ontvangst van jouw bestelling ongeveer 7 dagen vanaf het moment dat wij het verstuurd hebben. Buiten de EU (Bijvoorbeeld UK en Zwitserland) kunnen wij geen garantie geven op een spoedige bezorging. Helaas blijven poststukken soms wat langer bij de douane liggen.