Terug naar blogoverzicht

Recycle jouw oude kartonnen dozen!

In december is het voor veel mensen tijd om inkopen te doen voor de feestdagen zoals Sinterklaas en Kerstmis. Met het bestellen van alle cadeautjes voor je vrienden en familie verzamel je vaak een hoop verzenddozen in je huis en deze dozen eindigen vaak in de papierbak. Gelukkig hebben wij wat leuke ideeën verzameld die jij kan doen om je kartonnen verzenddozen te recyclen en er wat leuks van te maken!

Wat kan je allemaal doen met verzenddozen?

Door alle bestellingen van Black Friday en van de cadeaus voor de feestdagen komen er veel verzenddozen binnen. Met deze dozen kan je natuurlijk veel meer dan alleen weg gooien. Zo zijn de kartonnen dozen niet alleen perfect voor het maken van Sinterklaas suprises, je kan er ook een hoop andere leuke dingen van maken voor bijvoorbeeld in huis. Ook is het natuurlijk altijd erg gezellig om eens ouderwets te knutselen aan de keukentafel met je kinderen óf gewoon met je vrienden. Daarnaast ben je ook nog eens duurzaam bezig door het karton te hergebruiken, wij hebben dan ook wat leuke voorbeelden voor hoe je dit kan doen.

Idee 1: Een decoratieve lightbox

Een lightbox kun je maken van een oude kartonnen doosje en staat écht heel leuk in bijvoorbeeld een kinderkamer. Zo kan je figuurtjes naar keuze uit het karton snijden, er een vloeipapier achter plakken en lichtjes op batterij hier in doen.

Idee 2: Staande 3D diertjes

Dit is een knutselidee die iedereen kan uitvoeren met kartonnen dozen. Zoek de vorm van een diertje online op, print deze uit en omlijn deze met een stift op het karton. Daarna kan je het diertje en de standaard uitknippen, versieren en neerzetten!

Idee 3: Een lantaarntje

Met deze do-it-yourself kan je zelf kiezen hoe je de lantaarn naar jouw smaak gaat maken! Door middel van het tekenen van vormen op het karton kan je deze uitsnijden en zelf een lantaarn maken die bij jou past! Voeg wat vloeipapier toe aan de binnenkant en gebruik lampjes om de lantaarn compleet te maken.

Wil je zien hoe deze verschillende leuke dingen kan maken met oud karton? Neem dan een kijkje op onze instagram voor de tutorial video’s.