Terug naar blogoverzicht

Mondzorg tips voor een zorgeloze zomer!

We mogen weer op vakantie! En wie wilt zich op vakantie nou druk maken om het opladen van je tandenborstel?! Of je nu een weekend weggaat in Nederland, een autorit naar Frankrijk maakt of op wereldreis gaat, de Boombrush is onmisbaar! Lees snel verder om erachter te komen waarom de Boombrush bovenaan je paklijst moet staan!

Boombrush: 90 dagen batterij

Je gaat op vakantie dus je wilt alles wat extra moeite kost thuis laten, bijvoorbeeld het opladen van je tandenborstel. Veel mensen zullen daarom uit gemak kiezen om een handtandenborstel in te pakken. Echter dien je op reis juist extra goed voor je gebit te zorgen! Je gaat uit eten, kunt het Italiaanse ijs niet weerstaan of besteld een frisdrank in plaats van een watertje. Het is tenslotte vakantie! Met een Boombrush tackel je de gevolgen hiervan. Daarnaast gaat de accu van de Boombrush maar liefst 90 dagen mee waardoor je die oplader thuis kunt laten en je je geen zorgen hoeft te maken om een lege batterij!

Mondzorg tips op reis

Op reis gaan zonder zorgen betekent niet dat je je mondzorg ook thuis kan laten. Daarom volgen hier vijf tips om goed voor je tanden te blijven zorgen tijdens je vakantie.

1. Drink voldoende water!

Hydratatie is key wanneer het gaat om de gezondheid van je gebit. Het drinken van voldoende water is van belang voor speekselproductie. Speeksel is de nummer één natuurlijke bescherming voor je tanden en tandvlees. Zorg er daarom voor dat je naast die verfrissende cola of cocktail ook voldoende water drinkt! Dehydratatie zorgt voor een droge mond waardoor je risico loopt op tandbederf en tandvleesontsteking.

2. Bijt niet op ijs

De beste afkoeling op vakantie is het eten van een ijsje of het toevoegen van wat extra ijsblokjes in je drankje. Maar pas op met het kauwen op ijs! Dit kan namelijk schade veroorzaken aan je tandglazuur wat ervoor zorgt dat je gebit gevoeliger wordt voor warmte en kou. Wanneer je je tanden regelmatig blootstelt aan verschillende temperaturen ontstaat er een verhoogd risico op gaatjes en bacteriën. Geniet dus vooral van je ijsje en speel geen wedstrijd wie hem als eerste op heeft ;)

3. Kraanwater of bronwater?

Check voordat je op reis gaat of het kraanwater van het land van bestemming veilig is om te drinken. In sommige landen wordt het namelijk afgeraden om kraanwater te drinken. Het kraanwater bevat vaak veel bacteriën door bijvoorbeeld slecht onderhoud van de waterleidingen of door een lage waterdruk. Zorg er daarom tijdens het poetsen van je tanden voor dat je zo min mogelijk van dit water binnenkrijgt. Dit water wordt niet voor niks afgeraden! Je kunt altijd een beker of flesje met bronwater bij de wasbak zetten om te gebruiken tijdens je poetsroutine.

4. ‘Was je handen stuk’

Na de pandemie is de gewoonte om je handen te wassen er extra goed ingesleten. Deze tip zal voor de meeste dan ook overbodig zijn, maar een extra reminder kan nooit kwaad. Naast drinkwater kunnen ook je handen een overdrager zijn van bacteriën, was dus altijd je handen vóór het poetsen van je tanden. Het zou zonde zijn als je tijdens het flossen, stoken of poetsen van je tanden alle bacteriën die je die dag hebt verzameld vervolgens ruimte geeft in je gebit! Traveltip; neem een flesje desinfectiegel mee in je tas ;)

5. Plan je tandartsbezoek

Als je bovenstaande tips dagelijks inzet op reis moet het helemaal goed komen! Echter kan het nooit kwaad om na thuiskomst een bezoekje te brengen aan de tandarts. Wellicht heb je toch wat minder secuur je tanden gepoetst doordat je in de vakantiemodus zat of hebben die extra ijsjes er voor gezorgd dat je glazuur iets is aangetast. Plan je afspraak alvast in vóór vertrek zodat je het niet vergeet of uitstelt wanneer je na thuiskomst gelijk weer in je drukke leventje rolt. Daarnaast kan je gelijk je tandarts jaloers maken met je vakantieverhalen én het resultaat van de Boombrush!