Terug naar blogoverzicht

Hoe gebruik je de Boombrush?

We proberen allemaal onze tanden minimaal 2 keer per dag 2 minuten te poetsen, toch? Maar heb je weleens opgelet hoe je moet poetsen? En hoe poets je nu eigenlijk met een sonische tandenborstel zoals de Boombrush? Dat zijn vragen die ons bezighouden en waar wij jou mee kunnen helpen!

Hoe poets je je tanden?

Bij het poetsen van je tanden is het belangrijk om altijd 2x per dag 2 minuten te poetsen. Zorg dat de tandenborstel bij het tandenpoetsen in een hoek van ongeveer 45 graden op je tanden staat. Om alle kanten van je tanden allemaal evenveel aandacht te geven is het handig om een vast schema aan te houden: begin bijvoorbeeld rechtsboven, ga dan naar rechts onder en pak daarna de linkerkant mee. Zorg dat je alle gebieden van je tanden goed poetst, dus de binnenkant, de buitenkant, de bovenkant en vergeet niet de achterkant van je kiezen. Handig is om hierbij de 4x 30 seconden timer te volgen die de Boombrush altijd automatisch start als je begint met poetsen. Zorg er ook voor dat je bij het tandenpoetsen niet te hard drukt. Op deze manier poets je op een goede manier de tandplak weg en beschadig je je tandvlees niet.

Sonisch tandenpoetsen

Over het algemeen verschilt het sonisch tandenpoetsen niet zo heel erg veel van het poetsen met een normale handtandenborstel qua beweging. Daarom is het de bedoeling dat je deze ook gebruikt als een normale handtandenborstel. Het verschil is dat de borstel, in dit geval de Boombrush, bijna 40.000 keer vaker op en neer gaat dan wanneer jij zelf de poetsbewegingen maakt. De Boombrush heeft namelijk zo’n 40.000 vibraties per minuut! De borstelharen trillen in zo'n hoge snelheid dat je tot diep aan de tandvleesrand de vastzittende tandplak weghaalt. Dit zorgt ervoor dat jij je tanden veel schoner poetst dan wanneer je poetst met een handtandenborstel.


De eerste keer sonisch poetsen kan een beetje wennen zijn. De eerste paar keren dat je de sonische borstel gebruikt moet je wennen aan de vibraties. Wat ook belangrijk is om te weten is dat bij sonisch poetsen er water wordt gestuurd tussen jouw tanden door de sonische trillingen, waardoor er ook tussen je tanden gereinigd wordt. Daarom is het belangrijk dat je je tandenborstel voor het poetsen een klein beetje nat maakt, om het water tussen de tanden te bevorderen. Dit zorgt voor super schone tanden!


Heb je meer vragen over hoe je het beste kunt poetsen met de Boombrush? Je kunt ons altijd contacten via mail of via Whatsapp voor het beste advies!