Terug naar blogoverzicht

De dag van de glimlach

In het jaar 1963 heeft Harvey Ball het meest vrolijke en een van de meest gebruikte symbolen van tegenwoordig ontwikkeld, namelijk de Smiley. De Smiley is een symbool dat tegenwoordig de hele dag door wordt gebruikt. Op onze telefoons vinden we het maar al te leuk om een Smiley toe te voegen aan elk bericht. En zeg nou zelf, een Smiley maakt alles ook een stuk leuker!

Wat is de Dag van de Glimlach?

De reden dat de dag van de glimlach in het leven is geroepen is omdat de Smiley al snel voor commerciële doeleinden werd gebruikt. Dit ging het doel van Harvey Ball voorbij, namelijk het zorgen voor een lach op het gezicht bij een ander. Daarom is het idee voor de Wereld Dag van de Glimlach, ook wel World Smile Day, ontstaan. Harvey vond dat er ten minste één dag per jaar besteed moest worden aan de glimlach en aan vriendelijkheid naar een ander. Elk jaar is het op de eerste vrijdag van oktober dan ook de Dag van de Glimlach. Op deze dag kan jij er voor zorgen dat je een ander helpt lachen. Het motto van deze dag is dan ook “doe een vriendelijke daad: help een persoon glimlachen”.

Maak iemand aan het lachen!

Als jij het leuk vind om een ander een goed gevoel te geven en hem of haar te laten lachen, dan is deze dag het juiste moment hiervoor. Een mooie glimlach is dan ook niet te missen op deze dag, dit is dan ook hét perfecte moment om een Boombrush cadeau te doen. Met de Boombrush zorg je ervoor dat jouw glimlach of die van een ander echt kan stralen. De sonische borstel reinigt je tanden met maar liefst 40.000 vibraties per minuut, zo is jouw glimlach elke dag helemaal schoon!

Wie ga jij laten lachen op de Dag van de Glimlach?