Terug naar blogoverzicht

Cleanhub X Boombrush

Cleanhub is begonnen vanuit liefde voor de oceaan. De bedenkers van Clean Hub kwamen erachter hoeveel kilo plastic er jaarlijks in de oceaan belandt:11 miljard kilo! Ze besloten om hun leven te wijden aan het beschermen en behouden van de oceanen waar ze van houden. Om zo veel mogelijk impact te maken zijn ze begonnen in het epicentrum van dit probleem: Azië. En nog specifieker in Indonesië.

In Indonesië alleen al belandt er zo’n 1,3 miljard kilo in de oceaan. De mensen hier hebben namelijk geen toegang tot een goed georganiseerde afvalverwerking zoals wij dat hebben, hierdoor komt een groot deel in de oceaan terecht. 80% van dit plastic is ook nog eens niet recyclebaar, waardoor het door veel mensen als waardeloos wordt gezien. Gelukkig heeft Cleanhub samen met zijn partners hier een oplossing voor gevonden. Zij verzamelen dit plastic, zodat het niet in de oceaan terechtkomt en gebruiken het om er energie van te maken. Zo krijgt dit “waardeloze” plastic toch een beter doel.

Op het moment van schrijven hebben ze afgelopen jaar al 2,8 miljoen kilo plastic ingezameld. De energie die ze hieruit hebben gewonnen is genoeg om ongeveer 1,4 miljoen huishoudens van stroom te voorzien!

Bij Boombrush steunen we dit soort projecten met hart en ziel, omdat we willen bijdragen aan het verminderen van plastic afval. Daarom wordt er voor elk product wat we verkopen het gewicht aan plastic afval verzameld op het eiland Bali door Cleanhub. Zo slaan we onze handen ineen om plastic afval in de oceaan te verminderen. Meer lezen over wat we doen samen met Cleanhub? Dat lees je in ons sustainability report.