Terug naar blogoverzicht

Hoe vaak jij je borstelkopje moet vervangen

Een groot deel van de mensen vergeet op tijd zijn borstelkopje te vervangen. Zeg nou zelf, hoe lang geleden heb jij voor het laatst jouw kopje vervangen? Grote kans dat je dat niet exact weet, maar dat je stiekem ook wel weet dat dit al veel te lang geleden is. Tijdens het poetsen slijt je borstelkopje, hierdoor kan de werking van je tandenborstel minder effectief worden. Daarom wordt aangeraden om je kopje iedere 2 tot 3 maanden te vervangen. Wij adviseren om je borstelkopje iedere 2 maanden te vervangen, omdat als je hem iedere 3 maanden vervangt, je de maximale gebruiksduur van het borstelkopje al hebt bereikt.

 

Waarom moet je je borstelkopje vervangen?

Na 2 maanden poetsen met een borstelkopje verliezen de borstelharen hun stugheid. De borstelharen kunnen dan minder goed op slecht bereikbare plekken komen en daardoor neemt de werking van je tandenborstel af. Daarnaast wordt je borstelkopje na 2-3 maanden een broedplaats voor bacteriën.


Uit onderzoek blijkt dat meer dan 45 procent van de mensen hun borstelkopje niet op tijd vervangt. Dit is slecht voor je mondgezondheid en zorgt ervoor dat jij je tanden niet optimaal kunt verzorgen. Vervang daarom iedere 2 maanden jouw borstelkopje.

 

Een abonnement op je borstelkopje

Zeg nou zelf, hoe vaak vervang jij je borstelkopje? Wij helpen jou om nooit meer je borstelkopje te laat te vervangen met behulp van een abonnement, de Repeat! Iedere 4, 8 of 12 weken (naar jouw eigen keuze) sturen wij een borstelkopje naar je op. Dit doen we zodat je nooit meer vergeet om deze op tijd te vervangen. Daarnaast willen wij je vragen om de gebruikte kopjes te verzamelen in de daarvoor bestemde recycle bag. Deze kun je kosteloos toevoegen aan je eerstvolgende Repeat. Als je deze dan, nadat je 8 kopjes (meer mag natuurlijk ook) hebt verzameld, naar ons terug stuurt, gaan wij deze voor je recyclen. Zo zorgen we goed voor je mond én voor het milieu.