wat is

sonisch poetsen?

Sonisch tandenpoetsen, de nieuwste poetstechniek. Maar wat is het nou eigenlijk? En wat is het verschil met elektrisch tandenpoetsen? 

met reviews


het verschil tussen

elektrisch en sonisch

Het grootste verschil is de beweging die de borstelkop maakt. Elektrische tandenborstels hebben een roterende borstelkop. De sonische technologie laat de borstelharen juist vibreren. Bij Boombrush lopen deze vibraties zelfs op tot 40.000 vibraties per minuut! Door deze hoge mate van trillingen reinig je je gebit tot aan je tandvlees wat ervoor zorgt dat je opgebouwd tandplak goed aanpakt. 

Is sonisch poetsen

het beste?

Maar wat is nou de juiste handleiding voor het succes van een sonische tandenreiniger? We gaan terug naar de basis, je poetst namelijk net als een handtandenborstel! Hier bedoelen we mee dat je bij sonisch poetsen de borstel heen en weer beweegt.

Er zit namelijk ook een verschil in vorm van de borstelkop tussen een sonische tandenborstel en een elektrische tandenborstel. Bij de elektrische poetstechniek maak je gebruik van een ronde borstelkop, in dit geval moet je al je tanden individueel afgaan.

Bij de sonische poetstechniek maak je gebruik van een ovale borstelkop waarbij je sowieso altijd je gehele tandoppervlak meepakt. Door de borstel ook nog heen en weer te bewegen pak je dus tegelijkertijd je tandvlees mee voor een grondige sonische gebitsreiniging!

welke poetstechniek

past bij jou?

Welke poetstechniek beter is, is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Stap je net over van een handtandenborstel naar een van de nieuwe poetstechnieken? En vind je het gewoon lekker om flink te schrobben met je tandenborstel? Dan raden we de sonische poetstechniek aan! Heb je alle geduld voor het poetsen van je gebit en ga je ze liever één voor één af? Dan kan je beter voor de elektrische poetstechniek gaan.