zo verzorg je
jouw Boombrush
Wij beloven dat de Boombrush jouw laatste tandenborstel ooit is, maar dan dien je hem natuurlijk wel goed te verzorgen. Daarom staat hier alles wat je moet doen om Boombrush goed te onderhouden.
houd de houder goed schoon
Wil jij ervoor zorgen dat jouw Boombrush optimaal blijft trillen? Probeer dan eenmaal per twee weken het tussenstuk tussen de houder en het borstelkopje schoon te maken. Door dit goed te onderhouden voorkom je dat zich tandpasta resten en kalk ophopen en het borstelkopje niet meer goed aansluit op de pin die de trillingen doorzet naar het kopje. Doe dit door het kopje op de juiste wijze los te halen van de body, vervolgens kun je met water al het vuil goed weghalen. Droog tenslotte alles goed af en zet het kopje weer terug op de body.
voorkom kalk rondom de borstel
Naast het schoonhouden van het contactoppervlak met het borstelkopje is het belangrijk om de knop na gebruik goed te drogen en resten te verwijderen. Vergeet ook niet om de borstel te bewaren op een goed geventileerde en niet te vochtige plek zodat de borstel goed kan drogen en zodat er geen kalk bij de borstel blijft hangen. Wanneer kalk zich ophoopt rondom de knop, verliest deze zijn functie. Wat er vervolgens kan gebeuren, is dat je de borstel.
tijd om je borstelkopje te verwisselen?
Let op dat je je oude borstelkopje loshaalt met een rechte beweging in plaats van een draaiende beweging. Wanneer je het borstelkopje eraf haalt met een draaiende beweging is de kans groot dat het pinnetje verdraaid wordt. Dat kan ervoor zorgen dat het pinnetje niet meer op de goede plaats zit waardoor de trillingen van de borstel afnemen. Let er ook op dat tijdens het plaatsen van het nieuwe borstelkopje je het kopje recht uitlijnt met de knop en de symbolen aan de voorkant. Doe je dit niet werken de trillingen niet meer zoals het hoort.
laad hem enkel op indien nodig
De Boombrush heeft een duurzame batterij van maar liefst 90 dagen. Als de batterij bijna leeg is zal het lampje rood gaan branden. Meestal kun je hem dan nog een paar dagen gebruiken. Dit is dan ook het teken om je borstel op te laden. Dit is misschien anders dan je gewend was bij je vorige elektrische of sonische borstel. Deze zette je wellicht iedere dag op een laadstation, maar dat hoeft niet meer. Gebruik bij het opladen een snoertje met daarbij een adapter met een maximum output van 5V, dus geen fast chargers. Dat is het beste voor de batterij.
duw niet te hard tijdens het poetsen
Heb je het idee dat je tanden schoner worden wanneer je veel kracht achter de borstel zet? Dat is niet zo! De 40.000 vibraties van de Boombrush zorgen voor voldoende kracht om jouw tanden schoon te houden. Mits je natuurlijk je borstelkopje op tijd vervangt. Wanneer je te lang door poetst met hetzelfde borstelkopje en/of te hard duwt tijdens het poetsen gaat de kwaliteit van het kopje sneller achteruit. Vertrouw dus op de kracht van het poetsen en laat de Boombrush het werk doen!
laat je Boombrush niet vallen
Het klinkt logisch, maar het gebeurt sneller dan je denkt. Zet je Boombrush stevig neer om val gevaar te voorkomen. Doordat je de Boombrush maar 4 keer per jaar hoeft op te laden, hebben wij een oplaadstation weggelaten. Zorg er dus voor dat je de borstel op een stevige ondergrond neerzet. Heeft jouw wastafel deze ruimte niet? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een stijlvolle badkamer organizer. Zorg er wel voor dat de Boombrush in een goed geventileerde ruimte bewaart.