How to take care of your Boombrush

Thursday, December 8 2022

We promise you that the Boombrush will be your last toothbrush ever, to achieve that you need to take good care of it. Do you have a Boombrush at home and want tips on how to take care of it the best way? We'll teach you how!

Duw niet te hard tijdens het poetsen

Heb je het idee dat je tanden schoner worden wanneer je veel kracht achter de borstel zet? Dat is niet zo! De 40.000 vibraties van de Boombrush zorgen voor voldoende kracht om jouw tanden schoon te houden. Mits je natuurlijk je borstelkopje op tijd vervangt. Wanneer je te lang door poetst met hetzelfde borstelkopje en/of te hard duwt tijdens het poetsen gaat de kwaliteit van het kopje sneller achteruit. Vertrouw dus op de kracht van het poetsen en laat de Boombrush het werk doen! 

Pas op bij het verwisselen van je borstelkopje 

Tijd om je borstelkopje te verwisselen? Let op dat je je oude borstelkopje loshaalt met een rechte beweging in plaats van een draaiende beweging. Wanneer je het borstelkopje eraf haalt met een draaiende beweging is de kans groot dat het pinnetje verdraaid wordt. Dat kan ervoor zorgen dat het pinnetje niet meer op de goede plaats zit waardoor de trillingen van de borstel afnemen.

Houd de houder goed schoon

Wil jij ervoor zorgen dat jouw Boombrush optimaal blijft trillen? Probeer dan eenmaal per twee weken het tussenstuk tussen de houder en het borstelkopje schoon te maken. Door dit goed te onderhouden voorkom je dat zich tandpasta resten en kalk ophopen en het borstelkopje niet meer goed aansluit op de pin die de trillingen doorzet naar het kopje. Doe dit door het kopje op de juiste wijze los te halen van de body, vervolgens kun je met water al het vuil goed weghalen. Droog tenslotte alles goed af en zet het kopje weer terug op de body.

Voorkom kalk rondom de knop 

Naast het schoonhouden van het contactoppervlak met het borstelkopje is het belangrijk om de knop na gebruik goed te drogen en resten te verwijderen. Wanneer kalk zich ophoopt rondom de knop verliest deze zijn functie. Wat er vervolgens kan gebeuren is dat je de borstel en knop niet meer goed kunt bedienen. Zorg dus dat je hem dagelijks goed schoon houdt.

Laadt hem enkel op als nodig 

De Boombrush heeft een duurzame batterij van maar liefst 90 dagen. Wanneer de batterij bijna leeg is zal het lampje onderaan de borstel rood gaan branden. Meestal kun je hem dan nog een paar dagen gebruiken. Het moment dat de borstel het signaal afgeeft dat de borstel bijna leeg is is het moment dat je de borstel aan de lader dient te leggen. Dit in tegenstelling van je vorige elektrische of sonische borstel die je wellicht iedere dag terug zette op het oplaadstation. Door de accu enkel op te laden wanneer hij (bijna) volledig leeg is behoudt deze zijn kwaliteit. Door hem vaker op te laden dan nodig kunnen er sneller defecten ontstaan.

Laat hem niet vallen 

Het klinkt logisch maar het gebeurt sneller dan je denkt. Zet je Boombrush stevig neer om valgevaar te voorkomen. Doordat je de Boombrush maar 4 keer per jaar hoeft op te laden hebben wij een oplaadstation weggelaten. Zorg er dus voor dat je de borstel op een stevige ondergrond neerzet. Heeft jouw wastafel deze ruimte niet? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een stijlvolle badkamer organizer. 

Bestelling:
Totaal:
Naar betaling
4.6/5  met  2705 reviews  op 
2023 © All rights reserved.